NYESTE KUNNSKAP OM MASSASJE FOR GRAVIDE 

Den nyeste og hittil største og grundigste systematiske oversikt over solide RCT - randomized controlled trials -  for massasje i svangerskapsperioden ble publisert i Journal of Clinical Medicine i 2021. Hovedkonklusjonen var veldig klar: “For friske gravide kvinner uten komplikasjoner har massasje positive effekter gjennom hele svangerskapet”. 


https://www.mdpi.com/2077-0383/10/16/3485

DaiKai har alltid vært opptatt av at alt vi gjør skal først og fremst være trygt, ha positiv helseeffekt og dessuten være behagelig. Vi følger nøye med på det som publiseres av solid forskning omkring massasje. Allerede i 2010 kontaktet vi Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten med spørsmål om de kunne gjøre en studie på "Best practice for prenatal massasje" Temaet ble ikke vurdert som viktig nok i konkurranse med andre tema den gangen, men vi fikk ihvertfall en "vignett" fra dem med referanser til gode artikler. Vi har typisk omkring 700 massasjer for gravide i året, så på de 17 årene siden vi åpnet i Arbins gate har vi utført omkring 10 000 massasjer for gravide, med veldig fornøyde kunder.  Gravidmassasjene våre utføres kun av erfarne terapeuter som har fått spesiell opplæring i prenatal massasje. Vi har tilpasset vår klassiske oljemassasje (uten aromatiske oljer for sikkerhets skyld) slik at den ved hjelp av spesialputer for gravide kan gjennomføres i en behagelig stilling (mest sideleie) med spesiell fokus på gravides behov. Vår hode-nakke-skulder massasje, fotmassasje eller ansiktsmassasje, alle utført i stoler, passer også godt for gravide.


Konklusjon - hvorfor er massasje bra for gravide?

Reduksjon av smerte og ubehag: Graviditet kan føre til fysiske plager som smerter i rygg, nakke, hofter og ben. Massasje kan bidra til å lindre disse smertene og gi en følelse av velvære.

Økt blodsirkulasjon: Massasje kan bidra til økt blodsirkulasjon, som igjen kan hjelpe til med å redusere hevelser og ødemer i kroppen.

Reduksjon av stress og angst: Graviditet kan være en stressende tid, og massasje kan hjelpe med å redusere stress og angst hos den gravide kvinnen.

Bedre søvnkvalitet: Gravide kvinner kan ha vanskeligheter med å sove godt på grunn av fysiske plager eller stress og angst. Massasje kan bidra til å redusere disse problemene og føre til bedre søvnkvalitet.


Oppsummering på engelsk fra artikkelen i Journal of Clinical Medicine:

Massages during pregnancy have been

shown to reduce symptoms of depression and anxiety, attenuate leg and back pain, reduce

cortisol levels, and show positive effects on immune function. Massage treatments show

more positive effects than other relaxation techniques like progressive muscle relaxation.

Effects on prenatal depression are comparable to psychotherapy and antidepressants.

So far, only few systematic studies exist that investigate the effects of relaxation

massages during pregnancy and their potential impact on mother and child. A limited

number of researchers conducted the existing studies. Especially, possible positive effects

on prematurity, fetal growth and pregnancy complications need further investigation.

Presently, the therapeutic potential of massage treatments is often underestimated and

not optimally utilized. It is necessary to rethink the biological and psychological effects of

massage treatments and to make more use of this potent tool.


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR